top of page

In een ontmoetingsplaats kunnen ouders samen met hun jonge kind (in de regel van 0 tot 4 jaar) terecht om er te spelen, te zien hoe hun kroost contact zoekt met andere kinderen, bij te praten met andere aanwezige ouders of begeleiders,…

Ontmoetingsplaatsen

Dergelijke ontmoetingsplaatsen bevorderen niet alleen de sociale cohesie binnen een bepaalde buurt, ze bieden ook een antwoord op de opvoedingsonzekerheid waarmee jonge ouders vaak kampen. Vandaar dat we ze kunnen situeren binnen het veld van de preventieve gezinsondersteuning. Hun laagdrempeligheid zorgt ervoor dat ze uitnodigend zijn voor een heel divers publiek. 

Zo’n ontmoetingsplaats oprichten en uitbouwen lijkt misschien makkelijk, maar vergt een hele voorbereiding! Bij die voorbereiding kan OU-KI vzw een belangrijke steun zijn.

pexels-nappy-3584088.jpg

Wil je zelf zo’n plek oprichten of heb je dat al gedaan? 

OU-KI vzw biedt ondersteuning op maat, gaande van de selectie van het personeel, een vormingspakket in de aanloop naar de opening, over permanente vorming eens aan de slag, tot en met structurele intervisie door een OU-KI-medewerker.

Meer info? Een vraag? 
Aarzel niet om ons te contacteren. 

bottom of page