Ontmoetingsplaatsen

In een ontmoetingsplaats kunnen ouders samen met hun jonge kind (in de regel van 0 tot 4 jaar) terecht om er te spelen, te zien hoe hun kroost contact zoekt met andere kinderen, bij te praten met andere aanwezige ouders of begeleiders,…

Dergelijke ontmoetingsplaatsen bevorderen niet alleen de sociale cohesie binnen een bepaalde buurt, ze bieden tevens een antwoord op de opvoedingsonzekerheid waarmee jonge ouders vaak worden geconfronteerd. Vandaar dat we ze kunnen situeren binnen het veld van de preventieve gezinsondersteuning. Hun laagdrempeligheid zorgt er bovendien voor dat ze uitnodigend willen zijn voor ouders uit alle lagen van de bevolking.
Zo’n ontmoetingsplaats oprichten en uitbouwen vergt een hele voorbereiding.

Bij die voorbereiding kan OU-KI vzw een belangrijke steun zijn. U wil zelf zo’n plek oprichten of u heeft dat al gedaan? OU-KI biedt ondersteuning op maat, gaande van de selectie van het personeel, een vormingspakket in de aanloop naar de opening, over permanente vorming eens aan de slag, tot en met structurele intervisie door een OU-KI-medewerker.


Interesse? Een vraag? Contacteer ons hier.

 

Comments are closed.